Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

luni, 3 decembrie, 2012

Trei lăcaşuri ortodoxe restituite de stat, Bisericii Ortodoxe din Estonia

Trei clădiri din Talin sunt restituite Bisericii Ortodoxe Estoniene, aflată sub jurisdicţia Patriarhiei Moscovei, informează Agenţia de ştiri Lăcaşuri Ortodoxe.

Este vorba despre o capelă de pe strada Herne, de Biserica Sfântul Nicolae, de pe strada Treiali și de clădirea bisericii de pe strada Kaevuri.

În data de 27 noiembrie 2012, Mitropolitul Corneliu de Estonia și primarul Talin-ului, Savisaar Edgar, au semnat documentele în cauza.

„Bisericile noastre – 27, în Talin – trebuie să fie bine întreţinute, spre bucuria enoriașilor și admiraţia vizitatorilor”, a spus primarul.

„Mitropolitul Corneliu ne-a cerut să transferăm dreptul de proprietate asupra clădirilor, parohiilor, și nu văd niciun motiv să îl refuzăm. Este clar că parohiile, în calitate de proprietar, pot mai uşor să găsească modalități de întreţinere şi renovare”.

Primarul a mai subliniat faptul că oraşul a implementat proiectul „Renaşterea bisericilor”, care l-a costat, indiferent de cultele implicate, 80 de milioane de coroane, mai informează Agenţia de ştiri Lăcaşuri Ortodoxe.

www.stiri.lacasuriortodoxe.ro