Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:58, miercuri, 9 mai, 2012

Tinerii teologi alături de bătrânii singuratici

Un grup de slujitori şi studenţi de la Seminarul Teologic „Sf. Trei Ierarhi” au realizat o vizită la Azilul republican de bătrâni. Oaspeţii au fost întâmpinaţi cu mult drag de către bătrânii plasaţi în această instituţie, precum şi de către părintele Boris Canţer, care deserveşte spiritual acest azil.
În paraclisul „Cuv. Serafim de Sarov”, amplasat în incinta instituţiei, s-a săvârşit slujba acatistului în cinstea sfântului ocrotitor, precum şi un Te Dem de sănătate. După slujbă părintele Boris s-a adresat către seminarişti cu un cuvânt de învăţătură, mulţumindu-le pentru râvnă, dragoste şi implicare în diverse activităţi în cadrul Săptămânii Tineretului Ortodox. Părintele le-a vorbit despre provocările tinerilor de astăzi şi despre necesitatea formării duhovniceşti a unui viitor teolog.
A urmat un concert de cântare duhovnicească prezentat de către corul seminarului dirijat de dna Lilia Lungu, după care Prot. Octavian Moşin, preşedinte al Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi, s-a adresat către bătrânii prezenţi cu un cuvânt de încurajare şi de susţinere întru depăşirea tuturor neputinţelor şi crizelor prin care trec.
Părintele Boris şi adminitraţia instituţiei au mulţumit pentru această sărbătoare de suflet, rugându-i pe tineri să-i mai viziteze şi să le aducă bucurii prin cântare duhovnicească.
Fiecare bătrân a avut parte de cadouri din partea tinerilor, care au constat din dulciuri, cruciuliţe şi cărţi de rugăciuni.
S-a hotărât ca prin efortuile comune ale tinerilor teologi în fiecare an să fie reparată câte o odaie din acest azil.