Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

23:26, miercuri, 23 iulie, 2014

Tinerii față în față cu Biserica

Dacă am face un sondaj printre cei aflați la Sfînta Liturghie, punându-le întrebarea “De ce veniți la Biserică?”, care ar fi răspunsurile primite? Am obține multe răspunsuri de genul “așa se face”, ”așa trebuie” și “Așa e bine”. Dar oare acestea într-adevăr sunt niște motive reale pentru a merge la Biserică? Evident că nu.

Este foarte important ca fiecare din noi să constiintizeze că doar în Biserică, participînd la slujbele acestea, putem ține legătura cu Dumnezeu.Tot ce se face în Biserică, toate slujbele, rugăciunile si cîntările sunt menite de a-l reîntîlni periodic cu Dumnezeu. Cine Îl poartă pe Hristos în suflet are un sens în viață.

Astăzi majoritatea tinerilor își găsesc plăcerea în alte lucruri, iar cele Sfinte li se par complicate și inutile. Sf.Apostol Pavel spune că “credinta vine în urma auzirii”, dacă vom munci cu adevărat, ne vom ruga pentru noi și pentru aproapele nostru, vom activa din credință pentru oameni și Dumnezeu, vom avea cele necesare sufletului.

Psalmistul David spune: “Gustați și vedeți că bun este Dumnezeu”. Singura învatătura pentru noi, tinerii de astăzi este invățătura Ortodoxă, care vine din vremurile apostolice și este ceea ce a învățat Biserica de mai bine de două mii de ani.

Prin urmare voi prezenta răspunsul meu la această intrebare fundamentală – “De ce noi tinerii mergem la Biserică,”. Mergem la Biserică pentru că, ne reîntîlnim prin rugăciune în “chip de nevăzut” cu Creatorul nostru, cu Cel de la care am capătat viată și prin care putem avea o viată mai bună. Prin relația cu El, care porneşte din sfântul lăcaș, ne pregătim din această viață, pentru viaţa veșnică.

Eugeniu Vulturean