Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

14:32, luni, 6 noiembrie, 2017

Târnosirea bisericii „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din s. Bîc, municipiul Chișinău

Luni, 06 noiembrie 2017, în ziua pomenirii Icoanei Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necăjiți”, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul enoriașilor parohiei cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, din satul Bîc, municipiul Chișinău.

Alături de Înalpreasfinția Sa au înălțat rugăciuni Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei Moldovei și Protopop al Sectorului I, Chișinău, Prot. mitr. Iurie Zagnat, Protopop al Sectorului IV, Chișinău, parohul bisericii, Prot. Eugen Ionașcu și un sobor de preoți și diaconi.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Vlădica Vladimir a săvârșit slujba de sfințire a prestolului.

La Vohodul mic, părintele-paroh Prot. Eugen Ionașcu a fost decorat de către arhipăstor cu dreptul de purta crucea cu pietre scumpe și mitra, în semn de înaltă apreciere pentru activitatea sârguincioasă și pentru munca depusă cu multă osârdie la înălțarea bisericii din satul Bîc.

În cadrul Sfintei Liturghii, Mitropolitul a săvârșit și hirotonia întru diacon a tânărului teolog Alexandru Vascan, pe seama capelei cu hramul Sfinții Trei Ierarhi, a Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău.

După Liturghie a urmat un Tedeum de mulţumire, iar mai târziu, Vlădica Vladimir a felicitat credincioşii cu ocazia acestui eveniment de referinţă în istoria localităţii, exprimându-şi speranţa că și pe viitor, Biserica va fi locul unde oamenii se vor reuni în rugăciune, dar şi pentru a trăi cele mai importante momente din vieţile lor.

În această zi semnificativă pentru credincioșii din Bîc, răspunsurile liturgice le-a oferit Grupul coral bărbătesc „Gnosis”, condus de teologul Sergiu Crudu.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media