Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:44, duminică, 14 aprilie, 2013

Taina Sfântului Maslu oficiată în parohia Sf. Cuv. Parascheva din s. Sămănanca, r. Orhei

DSC06282

În seara zilei de 14 aprilie în parohia Sf. Cuv. Parascheva din s. Sămănanca, r. Orhei a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți în frunte cu părintele paroh Leonid Țugulea.

Ca dovadă a importanţei şi deosebirii acestei rânduieli bisericeşti a fost numărul mare de credincioşi prezenţi la săvârşirea acestei dumnezeieşti Taine.

Cu această ocazie părintele paroh a venit către creştini cu un cuvânt de învăţătură în care a menţionat că Taina Sfântului Maslu, una din cele şapte Sfinte Taine, aduce vindecare trupească şi sufletească prin ungerea cu untdelemn sfinţit prin Harul Duhului Sfânt. Fiind una din Tainele Bisericii Ortodoxe, poate fi administrată doar creştinilor ortodocşi.

La finalul slujbei , părintele paroh a venit cu un cuvânt de mulțumire:

A fost o seară cu adevărat duhovnicească pentru că am săvârşit împreună, cler şi credincioşi, Taina Sfântului Maslu în parohia noastră, care chiar astăzi a împlinit un an de la oficierea primei slujbe.

Pe această cale îi aducem sincere mulțumiri părintelui blagocin Preacuviosului Arhimandrit Siluan (Șalaru) care din primele zile ne-a sprijinit enorm, atât moral, cât și material la construcția bisericii noastre.

La fel doresc să mulțumesc confraților slujitori și enoriașilor prezenți pentru dragostea și susținerea care o au pentru Sfânta Biserică.

* * *

Scurt istoric: Construcţia bisericii parohiale cu hramul „Sf. Cuv. Parascheva” din s. Sămănanca, r. Orhei, a început în anul 2004, iar din anul 2012 odată cu venirea părintelui Leonid, slujbele au început să fie oficiate regulat.

În prezent s-a reușit finalizarea lucrărilor de interior a bisericii, iar la moment se adună fonduri pentru executarea lucrărilor de exterior. La finalul slujbei, toţi credincioşii prezenţi au primit ca binecuvântare din partea părintelui paroh câte o iconiță cu chipul Sf. Cuv. Parascheva.