Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:15, luni, 24 martie, 2014

În Duminica Crucii a fost săvârşită Taina Sf. Maslu în parohia Sămănanca, Orhei

IMG_3257

Cu binecuvântarea părintelui arhimandrit Siluan (Şalari), protopop de Orhei, în seara zilei de 23 martie în parohia Sf. Cuv. Parascheva din s. Sămănanca, r. Orhei a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți în frunte cu părintele paroh Leonid Țugulea.

Ca dovadă a importanţei şi deosebirii acestei rânduieli bisericeşti a fost numărul mare de credincioşi, care în după amiaza zilei nu s-au lenevit să asiste la săvârşirea acestei dumnezeieşti Taine.

Cu această ocazie părintele paroh a venit către creştini cu un cuvânt de învăţătură în care a menţionat că Taina Sfântului Maslu, una din cele şapte Sfinte Taine, aduce vindecare trupească şi sufletească prin ungerea cu untdelemn sfinţit prin Harul Duhului Sfânt.

La finalul slujbei, părintele paroh a venit cu un cuvânt de mulțumire:

„A fost o seară cu adevărat duhovnicească pentru că am săvârşit împreună, cler şi credincioşi, Taina Sfântului Maslu în parohia noastră.

Am ales această zi, Duminica a treia din Postul Mare – a Sfintei Cruci, la înjumătăţirea Postului Mare, pentru a prelungi binefacerile Postului în viața noastră şi a ne întări sufletește și trupește în drumul pe care îl mai avem de străbătut până la Învierea Domnului.

Cu adevărat am trăit un înălțător moment duhovniceasc  pentru că am săvârşit împreună, cler şi credincioşi, Taina Sfântului Maslu în parohia noastră, care din an în an prin  stăruința și efortul considerabil a enoriaşilor noştri, crește și se întărește, devenind pe bună dreptate Biserică vie”, a menţionat părintele Leonid.

La fel doresc să mulțumesc confraților slujitori și enoriașilor prezenți pentru dragostea și susținerea care o au pentru Sfânta Biserică.

* * *

Scurt istoric: Construcţia bisericii parohiale cu hramul „Sf. Cuv. Parascheva” din s. Sămănanca, r. Orhei, a început în anul 2004, iar din anul 2012 odată cu venirea părintelui Leonid, slujbele au început să fie oficiate regulat.

În prezent s-a reușit finalizarea lucrărilor de interior a bisericii, iar la moment se adună fonduri pentru executarea lucrărilor de exterior. La finalul slujbei, toţi credincioşii prezenţi au primit ca binecuvântare din partea părintelui paroh câte o cărţulie cu învăţături despre însemnătatea postului.