Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:50, miercuri, 10 aprilie, 2019

Taina Mărturisirii și ședința administrativă a clerului din Protopopiatul Florești

În perioada Postului Mare, cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Vladimir, Mitropolitul Chșinăului și al întregii Moldove, în toate Protopopiatele din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova se desfășoară ședințe administrative preoțești și Taina Mărturisirii pentru slujitorii Bisericii.

Preoții din Protopopiatul Florești au prticipat la Taina Mărturisirii, urmată de oficierea Sfintei Liturghii a Darurilor înainte Sfințite în cele patru sectoare ale Protopopiatului: primul sector – 19 03 19 la biserica „Sf. Ier. Nicolae” din satul Putinești, al doilea sector – 27 03 19 la biserica „Acoperemântul Maicii Domnului” din orașul Florești, al treilea sector – 03 04 19 la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Poiana Cunicea și al patrulea sector – 10 04 19 la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din satul Hîrtop.

Taina Mărturisirii a fost săvârșită de către duhovnicul Protopopiatului Prot. Carp Cebotaru, care a rostit cuvinte de învățătură spre folosul duhovnicesc al peoților, amintindu-le despre responsabilitatea preotului ca păstor de suflete în parohie.

În cadrul ședinței administrative, Protopopul de Florești, Prot. Mitr. Ilie Munteanu, a vorbit preoților despre slujba pascală, Focul haric și alte întrebări de ordin administrativ – pastoral din Protopopiat.

La ședințele preoțești a participat Comisarul și colaboratori ai Inspectoratului de Poliție Florești, care au atenționat preoții despre posibilitatea furturilor din Sfintele Locașuri și despre mijloacele de pază ale acestora.

Protopopiatul Florești