Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

vineri, 6 decembrie, 2013

Sute de închinători, în Marea Britanie, la Lemnul Sfintei Cruci sosit din Ierusalim

Sute de persoane au venit la Biserica Sfântului Pantelimon și a Sfintei Paraschevi, din Kenton, Marea Britanie, pentru a atinge o bucățică din Lemnul Sfintei Cruci pe Care a fost răstignit Mântuitorul.

Fragmentul din Sfânta Cruce a sosit din Ierusalim ieri dimineața, în condiții de strictă securitate, în Biserica Sfântului Pantelimon și a Sfintei Paraschevi din Kenton.

Pe tot parcursul zilei, preoții au oficiat o serie de slujbe speciale, închinătorii atingând, sărutând și rugându-se în fața Crucii.

Preotul paroh al bisericii din Kenton Lane este Pr. Anastasios Salapatas. Reprezentanții Bisericii din întreaga țară au venit să vadă fragmentul din Sfânta Cruce. Printre aceștia s-a numărat și Marios Minaides, președintele Asociației Comunităților Grecești din Marea Britianie.

Un credincios român, Marius Ionescu, conform Harrow Times, venit împreună cu soția și fiul său la biserică, pentru a atinge obiectul sfânt, a declarat:

„Este cel mai sfânt obiect din lume – acest cuvânt, „sfânt”, nu este nici măcar suficient pentru a-l descrie. Să atingi Ceva pe care Iisus Însuși l-a atins – este ca și cum L-ai atinge chiar pe Iisus. Este o mare oportunitate în viața mea – sunt foarte fericit”.

www.lonews.ro