Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:48, vineri, 11 iulie, 2014

Succes internațional pentru corul de copii al Catedralei Mitropolitane

Corul de copii al Catedralei Mitropolitane, în frunte cu dirijoarea – Doamna Fedora Burlac, a vizitat Palatul Mitropolitan, pentru a aduce la cunoștința Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, cele mai noi succese obținute de colectiv la Festivalul Internațional de Muzică Corală din Grecia, desfășurat recent.

La prestigiosul concurs, coriștii noștri au prezentat mai multe cântări bisericești, dar și laice, cu care au reușit să impresioneze publicul și juriul.

Copiii s-au întors acasă cu alese distincții, după cum urmează:  Medalia de Aur și Premiul I al Festivalului și Diplomă de Participare la eveniment, iar Doamna dirijoare a primit un Premiu Special și Medalia de Aur pentru cea mai bună prestație în cadrul Festivalului.

Vlădica Vladimir s-a arătat impresionat și bucuros de succesul Corului Catedralei și-a încurajat pe membrii acestuia să persevereze în munca lor de răspândire a frumoasei muzici duhovnicești. Mitropolitul i-a mulțumit în mod ales Doamnei Fedora Burlac pentru perseverență și dăruire în frumosul domeniu al muzicii corale bisericești, manifestându-și speranța că succesele și victoriile colectivului condus de Domnia Sa vor fi tot mai multe și mai prestigioase.

La rândul său, Doamna dirijoare i-a mulțumit Întâistătătorului pentru sprijinul părintesc permanent pe care îl acordă corului, precum și pentru aprecierile date, alături de îndemnurile frumoase, declarând că și pe viitor va depune eforturi în acest domeniu de activitate muzicală.