Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

21:35, miercuri, 6 mai, 2015

Studenţii Academiei de Poliţie „Ştefan cel Mare” l-au prăznuit pe Sf. Gheorghe

IMG_0667

Mai bine de un deceniu în incinta Academiei de Poliţie „Ştefan cel Mare” a fost sfinţită şi activează o capelă cu hramul în cinstea Sf. M. Mc. Gheorghe, purtătorul de biruinţă.

Periodic aici se oficiază servicii divine, la care participă ofiţerii, profesorii şi studenţii instituţiei.
În acest an, după slujba praznicală, a avut loc o întâlnire de suflet cu studenţii anului I. La eveniment au participat colonelul Simion Carp, rectorul Academiei, şi preotul capelan Octavian Moşin.
S-a vorbit despre importanţa sfinţilor militari în ghidarea studenţilor din această instituţie, invocându-se aspecte din viaţa sfântului ostaş Gheorghe, prăznuit în această zi. A urmat o discuţie duhovnicească cu conducerea Academiei, după care cei prezenţi au primit în dar iconiţe.
„Adesea ne întâlnim cu studenţii şi profesorii Academiei de Poliţie. Or, de Sf. Gheorghe aceste întruniri sunt tradiţionale, prin care nu doar ne rugăm, dar avem posibilitatea să relatăm din viaţa şi minunile acestui mare mucenic.
Cu tinerii discutăm despre ceea ce îi interesează din domeniul spiritualităţii creştine, încercând să le cultivăm credinţa drept-măritoare prin prisma vieţii unor sfinţi ai Bisericii” – a menţionat pr. Octavian.