Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

17:18, marți, 8 martie, 2016

Slujitorii Protopopiatului Drochia au fost convocați într-o ședință ordinară

SAM_6850

Recent, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, preoții din Protopopiatul Drochia au fost convocați într-o ședință ordinară.

În cadrul adunării, părintele protopop Pavel Vuluța, a adus la cunoștința clericilor, deciziile Sfințitului Sobor Arhieresc al BORu din 02-03 februarie 2016, dând mai apoi citire și Adresării Sinodului BOM către clerul şi poporul drept-măritor din cuprinsul Mitropoliei Chişinăului şi a întregii Moldove.

Slujitorii Protopopiatului au fost informați despre reorganizarea Sectoarelor Mitropolitane. Totodată, în cadrul Protopopiatului a fost înființat un Centru de Ajutor Social, ce va avea menirea de a ajuta persoanele singure, sărace și familiile cu mulți copii.

Activitatea de asistență socială, grija pentru cei aflați în situații dificile, preocuparea pentru oamenii care trec prin situatii grele în viață a fost dintodeauna o parte esențială a activității pastorale a slujitorilor Bisericii, a menționat în discursul său părintele Andrian Ciobanu, desemnat reprezentat a Sectorului Sinodal de Asistență Socială și Caritate din partea Protopopiatului Drochia.

Preotul Elisei Vuluța a relatat confraților slujitori despre prima ședință de lucru a grupului de inițiativă în vederea activizării tinerilor ortodocși, care a fost convocată recent în incinta Cadedralei ”Adormirii Maicii Domnului” din or. Drochia .

Au urmat probleme curente și comunicări administrative, dar și o serie de alte detalii, fiind abordate diverse aspecte ce țin de activitatea culturală, pastoral-misionară și administrativă a parohiilor din Protopopiat.

La final, părintele protopop a  atras atenția  la săvârșirea slujbelor pe perioada Postului Mare și la slujbele ce se țin în prima săptămână, după care preoții conform tradiției și-au cerut iertare unul de la altul.

A consemnat Prot. Gheorghe Cojocari, membru al Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media.