Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

vineri, 15 februarie, 2013

Slujbă de pomenire a ostaşilor căzuţi în Afganistan

3

La împlinirea celor 24 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan, slujitorii Catedralei Mitropolitane, în frunte cu Prot. Mitr. Vadim Cheibaș, au săvârșit un parastas întru pomenirea ostașilor drept-credincioși căzuți pe câmpurile de luptă.

După serviciul divin, părintele Vadim s-a adresat veteranilor cu următoarele cuvinte:

“Iubiți confrați întru Hristos, la 15 februarie, Biserica Ortodoxă prăznuiește sărbătoarea Împărătească a Întâmpinării Domnului. Pentru domniile voastre, această zi este una de cinstire a memoriei camarazilor care au căzut în grelele și îndelungatele lupte din Afganistan. Acest război a lăsat o rană adânc în sufletele noastre, pentru că mulți dintre compatrioții noștri nu s-au mai întors acasă, iar o parte dintre cei care au revenit pe pământurile natale, au rămas invalizi pentru toată viața. Chiar dacă acest conflict a fost unul străin nouă, toți concetățenii noștri care au luat parte la el merită sprijinul Bisericii și a întregii societăți. Astfel toți împreună, uniți în credință, avem datoria de a ne ruga și de a-i pomeni pe cei care au căzut la datorie, iar pentru cei vii să ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să-i dăruiască cu sănătate și liniște sufletească. Amin”

Tradițional, după slujba de la catedrală, veteranii  au pornit în marş spre memorialul „Fiul Patriei” din sectorul Râșcani al capitalei.