Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:47, marți, 8 octombrie, 2013

Slujbă arhierească la Mănăstirea „Marta și Maria”, Hagimus

Astăzi Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a vizitat Mănăstirea „Marta și Maria”, Hagimus, unde a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

În zorii zilei, Întâistătătorul a fost întâmpinat cu dragoste creștinească de către obștea așezământului monahal, în frunte cu Egumena Marta (Cușnir), stareța mănăstirii.

În cadrul serviciului divin la care au participat numeroși pelerini, Vlădica Vladimir a decorat-o pe maica stareță cu dreptul de a purta Cruce cu Pietre Scumpe, atât cu prilejul zilei de naștere, dar și pentru munca depusă pentru buna întreținere a mănăstirii și dreapta călăuzire a obștii încredințate.

Alături de Egumena Marta (Cușnir), de alese distincții bisericești s-au bucurat următorii slujitori: Ieromonahii Andrei (Cotruța) și Deodor (Cernei), dar și Ierodiaconul Ieronim (Harmaniuc).

După Liturghie, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit un Te-Deum de mulțumire, iar mai apoi a adresat un cuvânt de felicitare omagiatei urându-i să lupte și mai departe lupta cea dreaptă și binecuvântată îndrumând pe toți cei dornici de Adevăr pe calea mântuirii prin exemplul său personal. În continuare Vlădica Vladimir a vorbit tuturor celor prezenți, îndemnându-i la toată fapta cea bună și la pace și înțelegere întru biruința Credinței și spre dobândirea Împărăției Cerurilor.

Mai apoi Înalt Prea Sfinția Sa a vizitat gospodăria mănăstirească, fiind familiarizat cu lucrările efectuate aici, aducându-i se la cunoștință și proiectele de viitor ale obștii monahale.

Mitropolitul a rămas plăcut de cele văzute, declarând că buna organizare și eficiența muncii din cadrul Mănăstirii „Marta și Maria” este un frumos exemplu de unitate și hărnicie îmbinate cu rugăciune, care merită urmat ș valorificat pe scară largă.