Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

joi, 23 mai, 2013

Slujbă arhierească în parohia “Sf. Irh. Nicolae” din s. Mileștii Mici, r. Ialoveni

În ziua prăznuirii aducerii moaștelor Sf. Nicolae, membrii parohiei închinate marelui Ierarh, din s. Mileștii Mici, r. Ialoveni, în frunte cu părintele paroh, Prot. Mitr. Emanuil Brihuneț, Președinte al Departamentului Mitropolitan Arhitectură și Pictură Bisericească, l-au întâmpinat pe Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, care a venit să împărtășească bucuria sărbătorii cu zecile de mileșteni și credincioși drept-măritori din împrejurimi.

În timpul serviciului divin, de o solemnitate pe măsura praznicului și a prezenței Întâistătătorului, părintele Emanuil a fost învrednicit de către Mitropolit cu dreptul de a săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la “Tatăl nostru”, în semn de prețuire a muncii depuse în calitate de pastor în comunitatea încredințată.

După Liturghie, alaiul de credincioși în frunte cu Vlădica Vladimir, a înconjurat biserica, iar mai apoi Înalt Prea Sfinția Sa a venit cu un cuvânt de felicitare și învățătură către cei prezenți, urându-le să se bucure toată viața de mijlocirea și bunătatea Sfântului Nicolae, să-l cinstească după cuviință și să ia aminte la faptele sale binecuvântate de Dumnezeu. Totodată, Mitropolitul a mulțumit părintelui paroh și credincioșilor pentru primirea călduroasă, îndemnându-i să rămână și mai departe tot așa – frumoși la chip și la suflet și să asculte povețele părintelui Emanuil pentru a trăi o viață bineplăcută Atotțiitorului.

La rândul său, Prot. Mitr. Emanuil Brihuneț, a mulțumit Înalt Prea Sfinției Sale din partea tuturor pentru căldura Sa părintească și pentru cuvântul de îndreptare, menționând că și mai departe, comunitatea creștin-ortodoxă din satul Mileștii Mici, va rămâne ascultătoare Chiriarhului și se va strădui ca prin cuvânt și faptă să împlinească porunca Evangheliei.

Părintele paroh a venit cu alese mulțumiri și către părintele Protopop. Prot. Mitr. Anatolie Stefanov, conducerea de vârf a raionului Ialoveni, în persoana președintelui, Domnul Nicolae Andornachi, către Primarul de Mileștii Mici, Domnul Lilian Carmanu și tuturor celor care permanent au grijă de Sfânta Biserică, în deosebi făcând posibilă organizarea evenimentului istoric cu participarea Întâistătătorul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.

Mai târziu, copilașii au primit din partea ÎPS Mitropolit Vladimir calendare și iconițe, care să le aducă aminte de slujba arhierească.