Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

vineri, 2 octombrie, 2015

Simpozion Internaţional la Academia de Ştiinţe a Moldovei

Cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a participat la Simpozionul Internaţional ”Monumentul. Tradiţie şi Viitor” ediţia a XVII -a desfăşurat la Academia de Ştiinţe a Moldovei.

La eveniment au participat mai mulţi cercetători ai patrimoniului naţional din întreg spaţiul identitar. Cu o comunicare tematică, axată pe specificul bisericilor din ţară a venit prot. mitr. Emanuil Brihuneţ, preşedintele Sectorului mitropolitan Construcţii, Restaurări şi Pictură.  Aici au fost abordate o serie de probleme cu care se confruntă majoritatea monumentelor de arhitectură din ţară.

Prezent la eveniment, PS Episcop Ioan a transmis participanţilor la simpozion binecuvîntarea Întîistătătorului, precum şi a reiterat disponibilitatea Bisericii Ortodoxe din Moldova de a-şi aduce aportul conform posibilităţilor şi vocaţiei sale pentru a reda şi a păstra splendoarea de odinioară a comorilor neamului care au contribuit la cristalizarea etnică şi duhovnicească şi la păstrarea identităţii noastre în toate circumstanţele istorice prin care am trecut.