Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:14, vineri, 29 iunie, 2012

Sfinţirea radierului Catedralei Mântuirii Neamului

Temelia Catedralei Mântuirii Neamului a fost sfințită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Radierul general casetat a fost finalizat, după mai bine de un an de lucru, iar la 28 iunie 2012 a fost sfinţit de Patriarhul României în prezenţa a numeroase oficialităţi şi a muncitorilor care se ostenesc pentru ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului.

Din soborul slujitor au făcut parte şi Episcopii Vicari Patriarhali, Preasfinţitul Ciprian Câmpineanul şi Preasfinţitul Varlaam Ploieşteanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, dar şi un sobor de preoţi şi diaconi.

În ultima casetă rămasă neastupată a radierului a fost coborâtă crucea folosită, în 2007, la punerea pietrei de temelie, precum și copii după documentele fundamentale ale edificiului.

„Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a săvârşit slujba de sfinţire a temeliei Catedralei Mântuirii Neamului cu Hramurile Înălţarea Domnului şi Sf. Ap. Andrei şi a aşezat în această temelie, în caseta dintre axele 35-37 per ZZVV, spre veşnică pomenire, crucea pusă la sfinţirea locului şi tubul de inox care conţine copiile documentelor fundamentale ale acestei sfinte ctitorii: autorizaţia de construire, afişul colectei naţionale pentru construire şi acest document care a fost citit în faţa celor prezenţi la sfinţirea temeliei radierului”, după cum a dat citire Pr. Vicar Administrativ Patriarhal Ionuţ Corduneanu documentului care a fost aşezat în caseta radierului.

După cum ne informează Radio TRINITAS, în cuvântul rostit Patriarhul României a mulțumit lui Dumnezeu pentru tot ajutorul și oamenilor care au contribuit la realizarea fundației noii Catedrale Patriarhale:“Am dorit să aducem slavă lui Dumnezeu pentru lucrările care s-au săvârşit în această perioadă de timp, relativ scurtă, şi să mulţumim celor care ne-au ajutat, arhitecţilor, constructorilor, şi celor care ne-au susţinut şi mulţimii de credincioşi donatori, fiecare după posibilitate, credinţa, râvna şi dărnicia sa’.

Întâistătătorul Bisericii Noastre a mai vorbit şi despre importanţa ridicării acestui lăcaş de cult.

‘Ne rugăm lui Dumnezeu ca Sfântul Apostol Andrei, Sf. Petru şi Pavel, pe care îi prăznuim începând din seara aceasta, să ne ajute să construim această biserică pentru a arăta că de fapt pe teritoriul României, credinţa apostolică primită de la Sf. Apostol Andrei a rodit în sufletele oamenilor să înalţe împreună cu această catedrală sute de biserici în România de astăzi, ceea ce dovedeşte o credinţă puternică şi în acelaşi timp o dorinţă a credincioşilor de a fi un neam de ctitori, de lăcaşuri sfinte, deoarece o nouă biserică înseamnă o nouă casă a lui Dumnezeu pe pământ, ca pe noi pământenii să ne înalţe la ceruri, duhovniceşte, şi o nouă poartă a cerului pentru că intrând în Biserică ne întâlnim cu Cerul. Este o mare binecuvântare construirea unei biserici precum şi restaurarea celor vechi şi din această jertfelnicie arătată ca iubire dăruitoare Mântuitorului Iisus Hristos izvorăsc binefaceri, daruri ale mântuirii”, a mai spus Patriarhul României, potrivit TRINITAS TV.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vizitat la final şantierul Catedralei Mântuirii Neamului.

www.basilica.ro