Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

luni, 1 octombrie, 2012

Sfinţirea cu aghiasmă a oraşului Tbilissi

Primatul Bisericii Ortodoxe al Georgiei, Catholicos-ul Ilie al II-lea a anunţat decizia de de a organiza în ziua Înălţării Sfintei Cruci, în 27 septembrie 2012, a unei procesiuni pe străzile din Tbilissi, în care clerul ortodox va sfinţi imobilele cu apă sfinţită.

„Binecuvântarea capitalei Georgiei va avea loc pentru prima oară, datorită unui complex de factori. Ea este fixată pentru ziua Înălţării Sfintei Cruci” a precizat comunicatul patriarhal.

În timpul procesiunii, preoţii şi credincioşii vor înălţa rugăciuni către Dumnezeu şi vor stropi străzile cu apă sfinţită, simultan în patru puncte ale capitalei.

Această procesiune se desfăşoară înaintea alegerilor legislative care vor avea loc pe 1 octombrie, într-un climat politic şi social tensionat. Câteva filme care au arătat violenţele extreme practicate de poliţişti în închisorile georgiene au lovit puternic în conştiinţa opiniei publice. Mii de oameni au manifestat pe străzi împotriva cruzimii şi torturilor la care sunt supuşi deţinuţii.

www.doxologia.ro