Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:14, sâmbătă, 5 decembrie, 2015

Sfințirea bisericii din satul Parcani, raionul Soroca

17

La data de 5 decembrie, cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a săvîrșit Sfînta Liturghie și sfințirea bisericii „Minunea Arhanghelului Mihail” din satul Parcani, raionul Soroca, în prezența unui sobor de preoți și a multor creștini, veniți la rugăciune.

Parohul bisericii, protoiereul Vitalie DOROGAN, a fost decorat cu dreptul de a purta Cruce cu pietre scumpe, iar Dl Primar, Serghei CETULEAN, cu ordinul „Meritul bisericesc”, gr.III.

La această sărbătoare a comunității religioase au participat primari din cinci localități în frunte cu Dl Mihai MÎȚU, președintele raionului Soroca.

În timpul Liturghiei a fost pomenit preotul martir al satului Porfirie ȘOIMU, deportat la 13 iunie 1941 și împușcat la data de 2 august 1942.

Toți cei prezenți la slujba praznicală, au mulțumit Domnului pentru ajutorul de a restaura sfîntul locaș, unde și în viitor va fi cinstit numele Dumnezeului celui Preaînalt.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/