Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

vineri, 12 iulie, 2013

Sfinții Apostoli Petru și Pavel prăznuiți la Catedrala Mitropolitană

De praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, înconjurat de un mare sobor preoțesc, a oficiat serviciul divin praznical în prezența numeroșilor creștini veniți să petreacă această sărbătoare în curăție sufletească, după datina străbună.

Credincioșii  și slujitorii, pătrunși de măreția evenimentului, s-au rugat dimpreună cu Chiriarhul celor doi mari propovăduitori ai Evangheliei lui Hristos, pentru a mijloci pentru toți bine-credincioșii creștini în fața Dreptului Judecător și pentru a ocroti poporul cel iubitor de Dumnezeu de toată urgia și ispita cea pierzătoare.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, enoriașii au ascultat un cuvânt de învățătură aflând despre faptele pline de sacrificiu și de credință ale Sfinților Apostoli Petru și Pavel, primind îndemnul de a lua aminte la viețile și la faptele lor pătrunse de dragostea pentru Adevăr.

La finalul serviciului divin, credincioșii au primit binecuvântarea Arhierească și s-au îndreptat spre casele lor pentru a celebra acest mare eveniment bisericesc după obiceiul cel creștinesc.