Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:59, sâmbătă, 11 august, 2012

Sf. Mare Mucenic Pantelimon cinstit la Spitalul clinic „Sf. Arh. Mihail” din Chişinău

În ziua prăznuirii Sf. Mare Mucenic Pantelimonla Spitalulclinic „Sf. Arh. Mihail” din Chişinău a avut loc o sărbătoare de suflet.

După oficierea Sfintei Liturghii, medicii şi colaboratorii spitalului au fost invitaţi în sala de festivităţi, unde au participat la un concert prilejuit de ziua medicului creştin ortodox.

Cu această ocazie preotul Marin Cij, parohul Bisericii cu hramul „Sf. Arhanghel Mihail” din incinta Spitalului, a venit cu un cuvânt de felicitare adresat către toţi medicii, colaboratorii şi pacienţi spitalului cu ocazia prăznuirii  Sf. Pantelimon, tămăduitorul de boli trupeşti şi sufleteşti, şi a zilei medicului creştin ortodox, totodată părintele a menţionat că Biserica Ortodoxă are o bogată tradiţie filantropică, începută încă din vremea Sfinţilor Apostoli, prin folosirea în comun a lucrurilor şi întrajutorarea săracilor, bolnavilor, văduvelor, orfanilor prin colete adunate şi distribuite de Biserică. A urmat un program de cântări duhovniceşti în interpretarea corului „Brio Sonores”, dirijor Ion Brătiescu, şi o expoziţie de suvenire bisericeşti confecţionate de preotul-meşter popular Pr. Anatolie Gîrbu, paroh al bisericii din s. Revaca, mun. Chişinău.

Sărbătoarea s-a încheiat cu săvârşirea Tainei Sf. Maslu pentru bolnavii spitalului.