Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

vineri, 28 septembrie, 2012

Serbia: Conferinţă pan-ortodoxă de sectologie

La Novi Sad, în Dioceza de Backa, din cadrul Patriarhiei Serbiei, s-a ţinut o conferinţă pan-ortodoxă între 24 şi 27 septembrie.

Tema conferinţei este „Guru-ismul în sectele distructive: problemele personale, spirituale şi sociale şi rezolvarea lor”.

Acest subiect a fost tratat de mai mult de 100 de teologi, profesori, preoţi, psihologi, criminologi, politologi şi experţi, veniţi din Cipru, Grecia, Rusia, Ucraina, Polonia, România, Siria, Georgia, Cehia şi Bulgaria, alături de gazdele din Serbia.

Au fost prezenţi şi numeroşi ierarhi ortodocşi, printre care Înaltpreasfinţitul Christofor, primatul Bisericii Ortodoxe a Cehiei şi Slovaciei, Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Cretei, Mitropolitul Christofor de Karpasia şi mai mulţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Tema dezbătută este de o mare importanţă pentru societate şi pentru Biserica ortodoxă, confruntată cu fenomenul prozelitismului sectar agresiv, mai ales în ţările recent eliberate de regimuri comuniste, acolo unde sectele consideră că există un vid spiritual, ignorând prezenţa Bisericilor ortodoxe istorice din aceste ţări.

www.doxologia.ro