Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:44, luni, 13 februarie, 2012

Seminarul Teologic din Chișinău la un deceniu de activitate

Zeci de tineri au pășit pragul capelei studenţeşti ”Sf. Trei Ierarhi” din incinta Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău. Teologii au sărbătorit protectorii instituții, participând la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie oficiată de un sobor de preoți profesori ai școlii.

Părintele prorector Prot. Mitr. Vetcislav Cazacu a dat citire mesajului ÎPS Vladimir, apoi a venit cu un cuvânt de învățătură, vorbind din viața ierarhilor prăznuiți.

Anul acesta este unul semnificativ pentru Seminarul Teologic care activează în cadrul Academiei, ajungând la frumosul popas – 10 ani de activitate. Cu acest prilej seminariștii au pregătit un amplu program care a continuat după slujbă. Au fost prezentate cele mai importante etape și evenimente din acești ani.

În acest sens dna Rodica Slivca, director adjunct al Seminarului, a menționat următoarele: ”Astăzi putem vorbi de o instituţie teologică care a dat câteva promoţii, având cadre didactice şi teologice corespunzătoare rigorilor educaţionale. Nu este o instituţie ordinară, ci una care contribuie la formarea slujitorilor Bisericii. Astfel, încercăm să formăm o familie şi să desfăşurăm instruirea şi formarea în duhul dragostei Evanghelice. Cea mai bună predică este exemplul celor care contribuie la formarea duhovnicească a copiilor.

Punem multă nădejde că aceşti primi ani de formare şi cristalizare a instituţiei de învăţământ teologic va duce la creşterea de personalităţi ale vieţii eclesiale, care ar conştientiza că a fi teolog nu este o onoare sau o profesie, ci o chemare spre jertfă în numele dragostei faţă de aproape”.

Studenţii şi seminariştii au venit cu alese cuvinte de recunoştinţă pentru părintele prorector, apreciind eforturile şi grija sa părintească pentru ca învăţăceii să aibă parte de condiţiile corespunzătoare desfăşurării procesului de învăţământ, chiar şi o masă caldă în amiaza fiecărei zile de studiu.