Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:30, joi, 21 martie, 2013

Şeful Bisericii ortodoxe din Cipru, dispus să vândă averile Bisericii pentru salvarea ţării

Arhiepsicoul Chrysostomos al II-lea, şeful Bisericii ortodoxe din Cipru a făcut o declaraţie uimitoare miercuri, spunând că va pune averea Bisericii la dispoziţia statului pentru a putea ieşi din criză.

Anunţul vine după votul negativ pe care parlamentul cipriot l-a dat acordului cu UE şi FMI, pentru un împrumut în valoare de 10 miliarde de dolari. Împrumutul este condiţionat de un impozit excepţional aplicat depozitelor bancare – 6,75% pentru sumele de până la 100.000 de euro (care în mod normal erau garantate de la stat) şi de 9,9% pentru sume mai mari de această valoare. Preşedintele cirpriot, Nicos Anastasiades, a declarat marţi unui post de televiziune că există un plan de rezervă pentru situaţia respingerii taxei, dar nu a precizat şi în ce constă.

În această situaţie, Chrysostomos al II-lea i-a propus preşedintelui ca Biserica Ortodoxă să-şi ipotecheze bunurile pentru a cumpăra obligaţiuni de la stat, transmite AFP. Arhiepiscopul a refuzat să dea un număr exact, dar estimează că averea pe care ar putea-o pune la dispoziţia statului numără câteva zeci de milioane de euro.

www.semneletimpului.ro