Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

miercuri, 27 iunie, 2012

Şedinţă extraordinară a Departamentului Studii

Astăzi, în incinta Academiei de Teologie Ortodoxă din Chişinău s-a desfăşurat şedinţa extraordinară a Departamentului Studii cu participarea domnului Valeriu Ciuboraru, şef al Departamentului Studii, preoteasa Liliana Creţu, autoare a manualelor de Religie Ortodoxă, doamna Angela Levinţa, şefă a cabinetului metodic, diac. Ioan Botnari, cleric al Bisericii „Înălţarea Domnului” din Orhei şi domnul Serghei Blându, vicepreşdintele Departamentului Studii al Eparhiei de Edineţ şi Briceni.

În cadrul şedinţei s-a discutat referitor la elaborarea, verificarea şi distribuirea manualelor de religie pentru clasele I-VI. În acelaşi context s-a făcut referinţă şi la mecanismele de repartizare a manualelor în Eparhii şi asigurarea instituţiilor de învăţământ cu literatura pedagogică religioasă.

Vorbitorii au subliniat importanţa respectării procedurii editării manualelor conform normelor stabilite de Ministerul Educaţiei, cu participarea teologilor din Departamentul Studii a Mitropoliei Moldovei.

În cadrul discuţiilor a fost luată hotărârea de a-l include pe domnul Serghei Blându în grupul de lucru al Departamentul Mitropolitan pentru Studii spre coordonarea implementării disciplinei Religia Ortodoxă în şcolile alolingve.

La final, domnul Valeriu Ciubotaru a propus identificarea surselor financiare necesare pentru distribuirea manualelor în şcoli pentru anul de învăţământ 2012-2013.