Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:21, miercuri, 24 februarie, 2016

Secretarul mitropolitan prot. mitr. Vadim Cheibaș a avut o întrevedere cu reprezentanții organizaţiei catalane de transplant OCATT

IMG_1547

Secretarul mitropolitan prot. mitr. Vadim Cheibaș, ca urmare a binecuvântării ÎPS Mitropolit Vladimir a avut astăzi la reședința mitropolitană o întrevedere cu reprezentanții organizaţiei catalane de transplant OCATT Jaume Tort și Roser Valles Navara.

Transplantul de țesuturi și de organe este una din formele de vârf ale practicii medicale contemporane, care transformă suferința în nădejde pentru mai multă viață. Este o performanță a științei și a practicii medicale pe care Biserica o binecuvintează atâta vreme cât, prin transplant, se rezolvă criza determinată de lipsa altor soluții de vindecare și se redă viața normală unei persoane, fără însă a i-o ridica alteia: nimeni nu trebuie ucis pentru ca să trăiască altcineva.

În urma discuțiilor, părțile au convenit să desfășoare o serie de seminare cu caracter informativ privind promovarea informației veridice ce ține de transplantul de țesuturi și organe.

Reprezentanții OCATT au transmis Direcției mitropolitane câteva spoturi video realizate de organizația respectivă, în vederea promovării transplantului de țesuturi și organe prin intermediul resurselor media bisericești.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media