Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

miercuri, 24 octombrie, 2012

Şcoala ortodoxă din Alep bombardată

Şcoala ortodoxă din Alep, Siria, a fost lovită de către o bombă cu mortar (mortier) vineri 19 octombrie.

Ortodocşii din această ţară sunt prinşi la mijloc între forţele guvernamentale care nu au niciun scrupul în uciderea şi bombardarea civililor, şi rebelii sirieni care simpatizează cu extremiştii musulmani, deci privesc pe creştini ca pe nişte susţinători ai preşedintelui Assad.

Şcoala ortodoxă este în vecinătatea Catedralei ortodoxe din Alep. Deşi bomba a lovit şi distrus etajul al treilea al şcolii, nu a fost nimeni ucis sau rănit, deoarece era zi de vacanţă în şcoală.

Districtul Sulaimania din Alep este acum ţinta artileriei din ambele părţi beligerante care a făcut până acum multe sute de morţi. Infrastructura este distrusă în Alep, iar siturile antice ale unuia dintre cele mai vechi oraşe de pe pământ sunt distruse.

Arhiepiscopul de Alep a condamnat violenţa, vorbind despre coşmarul nesfârşit al violenţei şi al morţii în oraş. Mai multe organizaţii internaţionale au sancţionat aceste violenţe şi au chemat ambele părţi la o soluţionare paşnică a conflictului. Astăzi, Assad a amnistiat toţi condamnaţii, înafară de „terorişti” aşa cum sunt numiţi de guvern rebelii sirieni.

www.doxologia.ro