Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

duminică, 6 mai, 2012

Sărbători de suflet la Penitenciarul Pruncul

La data de 5 mai Penitenciarul nr. 9 – Pruncul, a marcat evenimnetul public Ziua ușilor deschise. Cu acest prilej membrii familiilor celor deținuți au avut posibilitatea să se întâlnească cu rudele sale care-și ispășesc pedeapsa. Cu această ocazie, instituţia penitenciară de la Pruncul a fost vizitată de circa 200 de persoane.

Manifestarea a început cu sfințirea unei troițe amplasată în preajma penitenciarului.

Serviciul divin a fost ofiiciat de către preotul capelan Eugen Ionașco și preotul Simeon Costin, parohul bisericii din satul Vatra.

Șeful Penitenciarului dl Victor Tonu, locotenent-colonel de justiţie a menționat că sfințirea troiței a fost prilejuită de serbarea Sf. M. Mc. Gheorghe, ocrotitorul mai multor locașuri sfinte din Moldova.

***

La data de 6 mai și-a serbat hramul paraclisul din incinta Penitenciarului nr. 16 – Pruncul.

Cu această ocazie preotul capelan Prot. Maxim Melinti a oficiat slujba praznicală. La slujbă s-au rugat colaboratorii Penitenciarului în frunte cu dl Serghei Bătrâncea, locotenent colonel de justiție și deținuții penitenciarului.

Cei prezenți au ascultat cu luare aminte Acatistul sfântului prăznuit și au fost stropiți cu aghiasmă.

Părintele Maxim a ținut un cuvânt de învățătură despre semnificația sărbătorii și despre importanța cinstirii sfinților.

Bucuria praznicului a fost îmbinată cu primirea unor daruri din partea Bisericii.

Administrația penitenciarului și-a exprimat mulțumirea pentru evenimentul organizat, nădăjduind că formarea moral- spirituală a deținuților va aduce roade folositoare.