Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

joi, 9 octombrie, 2014

Sărbătoare de suflet la liceul “Gaudeamus ” din mun. Chişinău

Liceul “Gaudeamus ” din mun. Chișinău, sectorul Ciocana își sărbătorește hramul de sărbătoarea “Acoperământul Maicii Domnului”. Anul acesta evenimentul a fost anticipat şi în ziua cînd se pomeneşte Sf. Ap Ioan Teologul a fost organizată sărbătoarea în cinstea Maicii Domnului  cu genericul ” O dulce păvază cerescă” Pentru organizarea acestei sărbători muncesc toţi, de la mic la mare, adică şi elevii şi profesorii. S-au pregătit recitaluri şi cântece prin care a fost lăudată Maica Domnului. Copiii au confecţionat diferite creaţii din fructe şi legume, care au fost expuse pe mese în holul liceului.

La eveniment a fost invitat şi preotul Nicolae Ciobanu, preşedintele Departamentului Cultură a Mitropoliei Moldovei, care a săvârşit un tedeum de început de an şcolar, rugându-se împreună cu profesorii şi elevii. Preotul Nicolae a vorbit celor prezenţi despre importanţa binecuvîntării divine, dar şi despre dragostea ce trebuie să o oferim atît Bunului Dumnezeu cît şi aproapelui nostru. Au fost transmise cuvinte de  felicitare din partea Mitropolitului Vladimir, Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova în legătură cu ziua profesională a profesorului dar şi sărbătoarea Acoperemântul Maicii Domnului urîndu-le tuturor succese şi reuşite la învăţătură. Elevii au fos îndemnaţi la respect şi dragoste faţă de profesori şi unii faţă de alţii. Cu un buchet de cîntece sacre au venit studenţii Seminarului Teologic din Chişinău.

Organizarea evenimentului a fost posibilă graţie deschiderii administraţiei liceului, dar şi muncii enorme a dnei Tatiana Doibani, profesor de istorie, conducător al cercului creştin ortodox din liceu.

Sursa: nicolaeciobanu.wordpress.com