Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:39, luni, 18 mai, 2015

Săptămâna Familiei Ortodoxe în protopopiatul Anenii Noi

P1000469

Conform binecuvîntării Mitropolitului Vladimir, în protopopiatul Anenii Noi s-a desfășurat ziua familiei în cadrul ”SĂPTĂMÎNII FAMILIEI ORTODOXE”.

La această conferință transdisciplinară au participat mai mulți reprezentanți ai instituțiilor sociale responsabili de bunăstarea familiei din raion, ca medici, asistenți sociali, psihologi, polițiști și preoți în persoana protopopului r-lui, Prot. Igor Chelea. Fiecare cu compartimentul său au avut drept scop să prezinte cazurile și problemele familiei din raion, precum și soluțiile depășirilor lor.

O temă aparte au fost și familiile netradiționale (homosexuale), care se impun acum în societatea occidentală, legiferate spre regret în unele țări europene, sub pretextul drepturilor omului, dar care atenteză flagrant la constituția voii lui Dumnezeu despre familie, ca bărbat și femeie, ce perpetuieză neamul prin nașterea de copii.

La final, elevii claselor liceale au avut menirea să transmită și să implementeze în familiile lor informațiile și valorile achiziționate la această conferință transdisciplinară, iar directorul instituției gazdă Margine Eugen, Liceul ”Andrei Straistă”, a solicitat de la anul introducerea unui nou cerc moral-spiritual în liceul raional, care ar avea ca scop sporirea conștiințeai valorilor tradiționale la tînăra generație.