Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

16:45, luni, 11 august, 2014

S-au încheiat protestele în faţa Mitropoliei Moldovei

29136

Grupul de enoriaşi, care a protestat mai bine de 2 luni în faţa Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, anunţă că îşi încheie acţiunile, deoarece le-a fost satisfăcută cerinţa de bază : stabilirea datei şedinţei Sinodului. Aceasta va avea loc pe 3 septembrie anul curent.  Într-conferinţă de presă la IPN enoriaşii au spus că se vor aduna totuşi la Mitropolia Moldovei pe 3 septembrie pentru a insista asupra cerinţelor care le au faţă de conducerea bisericii.

Părintele diacon Ghenadie Valuţa şi-a cerut scuze de la Mitropolitul Vladimir pentru metoda netradiţională de a solicita ceva de la Mitropolie.

Enoriaşii solicită ca la şedinţa Sinodului să se decidă asupra înăspririi disciplinei în biserică, să se interzică orice implicare a clerului în politică, biserica să ia o poziţie clară faţă de proiectul de integrare europeană a Republicii Moldova. De asemenea, enoriaşii solicită să se reia publicarea ziarului „Altarul credinţei”, iar Mitropolitul Vladimir să binecuvânteze începerea adunării unor fonduri pentru a lansa o televiziune creştin-ortodoxă.

Totodată, enoriaşii mai cer ca biserica să se împotrivească vehement modificărilor legislative promovate la insistenţa partenerilor europeni, pe motiv că acestea atentează la valorile moral-creştine ale poporului. Aceştia insistă că Republica Moldova trebuie să adopte comportamentul altor state creştine din UE care nu acceptă toate modificările legislative propuse.

potrivit www.IPN.md