Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:40, sâmbătă, 31 ianuarie, 2015

S-au încheiat lucrările Adunării Sobornicești

În perioada 29-30 ianuarie a.c., la Moscova s-au desfășurat lucrările Adunării Sobornicești a Bisericii Ortodoxe Ruse, sub președinția Sanctității Sale, Patriarhului Kiril, al Moscovei și al Întregii Rusii, eveniment la care a participat și Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir.

Participanții la Adunare au discutat următoarele documente: „Despre participarea credincioșilor la Euharistie”, „Concepția educațională a Bisericii Ortodoxe Ruse”, „Biserica și Cultura” și „Biserica și economia în condițiile globalizării”.

Conform concluziilor discuțiilor, documentul „Despre participarea credincioșilor la Euharistie”, va fi transmis pentru examinare Sfatului Arhieresc, care se va desfășura la Moscova, în perioada 2-3 februarie, a.c. Alte trei documente, luând în considerare observațiile făcute în cadrul Adunării, au fost transmise către comisiile de profil, pentru continuarea lucrului în grupuri desfășurate.

La final, Sanctitatea Sa Patriarhul Kiril, a mulțumit tuturor membrilor pentru munca depusă, subliniind eficiența Adunării Sobornicești a Bisericii Ortodoxe Ruse și necesitatea continuării muncii în acest format.