Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

sâmbătă, 2 martie, 2013

Rugăciune pentru ostaşii căzuţi în războiul de pe Nistru

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La 2 martie, ziua în care, acum 20 de ani, a început conflictul armat de la Nistru, la Rezina au avut loc acţiuni de comemorare a celor căzuţi la datorie.

Cu binecuvîntarea Blagocinului bisericilor  raionului Rezina Prot. Mitr. Igor Cojocari , slujba de pomenire a fost oficiată de către protoiereul Stanislav Atamanenco. La slujba de pomenire a participat  conducerea raionului şi a oraşului. Combatanţi din oraşul Rezina s-au întâlnit , unde au participat la depuneri de flori şi mese de pomenire. Deşi au trecut  două decenii, când îşi amintesc ce au trăit atunci, le dau lacrimi în ochi. Oamenii îşi aduc aminte cu tristeţe de acele zile..

Îmbătrâniţi de ani, dar şi de griji, luptătorii spun în continuare că aşa-numitul conflict a fost un adevărat război. Începând cu anul 2010 , la 2 martie  consemnăm  oficial Ziua Memoriei. De notat că tradiţional, la 2 martie, participanţii la conflictul armat din 1991-1992, în comun cu autorităţile publice centrale şi locale organizează acţiuni de comemorare a eroilor acestui conflict. La luptele pentru independenţa şi integritatea R. Moldova au participat 29 de mii de persoane, unde 286 de persoane au decedat. Alte 289 de persoane au devenit invalizi de gradul I, II şi III în urma rănilor primite.