Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

2:13, joi, 24 martie, 2016

Rolul deosebit al Sfintei Spovedanii în perioada Postului Mare

20160323_090456

În cadrul adunării din 07.03.16 a protopopiatului Florești a fost luată decizia ca mărturisirea preoților din circumscripție să se desfășoare pe sectoare: Sectorul I – Ghindești, sectorul II – Lunga, sectorul III – Cuhureștii de Sus.

Astfel,  la data de 23.03.16, preoții din sectorul I s-au întrunit la Biserica „Sf. Irh. Spiridon” din s. Ghindești, unde au fost mărturisiți de către duhovnicul protopopiatului, prot. Ioan Lisnic, și au participat la Liturghia Darurilor mai Înainte Sfințite, oficiată de părintele paroh Oleg Țap, împreună cu soborul de preoți. În cuvîntul rostit la sfîrșitul Sf. Liturghii, preotul paroh le-a vorbit celor prezenţi despre istoria bisericii și de despre necesitatea săvîrșirii Liturghiei Darurilor mai Înainte Sfințite în perioada Postului Mare.

În pregătirea spirituală pentru sărbătoarea Învierea Domnului un rol deosebit îl are Sf. Spovedanie, a menționat protopopul raionului prot. Ilie Munteanu. În încheiere, părintele protopop  a venit cu un cuvînt de mulțumire către gazdă și a remarcat necesitatea mărturisirii preoților în asemenea mod, îndemnînd slujitorii Sf. Altare să desfășoare la nivelul parohiilor activități de catehizare în rîndul tinerilor și să contrubuie la soluționarea problemelor de ordin moral-spiritual, probleme ce ar tulbura liniștea sufletească a enoriaşilor.

A consemnat Prot. Serghei Boldirescu