Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:23, luni, 26 mai, 2014

Rolul Bisericii Ortodoxe Ruse în istoria şi cultura Rusiei: Tradiţii şi timp prezent

În aceste zile, a avut loc Conferința Internațională Teologică pe tema „Rolul Bisericii Ortodoxe Ruse în istoria și cultura Rusiei: Tradiţii şi timp prezent”, la Universitatea de Stat din Tula.

La conferință, din partea Bisericii Ortodoxe Ruse, a participat Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, preşedinte al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe.

Mitropolitul Ilarion a prezentat un raport, în care a vorbit despre rolul Bisericii Ortodoxe Ruse, jucat în Rusia. Acesta a afirmat că oamenii ar trebui să cunoască valorile tradiționale, pentru a fi astfel în măsură să se opună forțelor care justifică păcatul și ruinează sufletele oamenilor.

După o prezentare istorică, Mitropolitul Ilarion a subliniat importanța culturii, ca legătură între Biserică și stat. El a spus că Biserica Rusă le oferă oamenilor modele de dezvoltare culturală adevărată şi – mai important – le oferă exemple de renaștere spirituală extraordinară. El a reamintit publicului, cei 700 de ani ai Sfântului Serghie de Radonej, sărbătoriţi în acest an, și a vorbit despre viața și faptele acestuia.

Mitropolitul Ilarion a declarat, în concluzie, că Biserica Ortodoxă Rusă a exercitat o influență asupra modelării statalității naționale și culturii ruse, care, datorită Ortodoxiei, sunt unice. El a subliniat că Biserica Rusă susține tradiția culturală, ca pe o verigă de legătură între oamenii moderni și istoria glorioasă a Patriei.

www.lonews.ro