Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:36, joi, 8 februarie, 2018

Revista ”Theologia Pontica” – un factor de unitate spirituală şi religioasă pentru România și Republica Moldova

De mai bine de doi ani există o frumoasă colaborare între Academia de Teologie Ortodoxă din Republica Moldova și Centrul de Cercetări Teologice, Interculturale şi Ecumenice “Sf. Ioan Cassian” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Constanța, România.

Recent, cu eforturi  comune a fost editat un nou număr al publicaţiei teologice „Theologia Pontica” – o revistă a Centrului de Cercetări Teologice, Interculturale şi Ecumenice “Sf. Ioan Cassian” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă, Universitatea „Ovidius” din Constanţa și a Centrului de Сercetări Teologice, Interculturale și Misionare „Arhim. Anatolie Tihai” din Chișinău.

Centrul de Cercetări Teologice, Interculturale şi Ecumenice „Sf. Ioan Casian” (C.C.T.I.E.), desfășoară de mai mulți ani o bogată activitate teologică, întrucât a editat o serie de volume ale simpozioanelor organizate şi a publicat un număr de 23 de caiete (18 în colecţia ”Caietele Misionarului Ortodox” şi 5 în colecţia ”Caiete de Istoria Bisericii Române”). Acum, centrul ne prezintă noul număr al revistei ”Theologia Pontica”, din al cărei comitet redacţional fac parte şi ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova și Rector al Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, Prot. prof. dr. Vetcislav Cazacu, Prorectorul Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău și Pr. prof. dr. Andrei Oistric, Decan al Facultății de Teologie din Chișinău.

Revista ”Theologia Pontica” are o ţinută academică deosebită, constituie un factor de unitate spirituală şi religioasă pentru Dobrogea, dar şi pentru toate ţările riverane Mării Negre; în primul rând Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Rusia şi Gruzia – ţări majoritar ortodoxe – precum şi Israel sau Turcia, ori ţările din Orientul Apropiat, în care trăiesc creştini prin care se poate realiza o veritabilă punte de dialog cu islamul şi cultura turcă sau arabă.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media