Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

duminică, 23 septembrie, 2012

Reprezentanți ai Mitropoliei Moldovei prezenți la cel de al III-lea Congres al Tineretului Ortodox de la Tiraspol

Cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh Kiril, la Tiraspol a avut loc cel de al III-lea Congres al Tineretului Ortodox, la care au participat reprezentanți ai tuturor Eparhiilor Bisericii Ortodoxe Ruse, inclusiv ai Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.

În cadrul evenimentului au fost abordate mai multe teme actuale pentru tineretul contemporan, precum găsirea soluțiilor duhovnicești pentru  problemele și viciile moderne, implicarea tinerei generații în depășirea flagelurilor sociale, locul Bisericii în viețile tinerilor, crearea unei familii conform principiilor creștine, actualitatea Învățăturii Evanghelice, etc.

Cu un mesaj din partea Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir a venit Prot. Maxim Melinti, care a dat citire salutului Ierarhului adresat celor prezenți, în care, Înalt Prea Sfinția Sa salută organizarea unui asemenea eveniment de o majoră importanță mai ales într-un timp în care tinerii sunt supuși unor presiuni morale și psihologice enorme și au nevoie de repere duhovnicești concrete pentru a putea rezista în fața tuturor tentațiilor și pericolelor la care sunt expuși, pentru a se putea forma ca cetățeni responsabili și integri.

În același timp, Mitropolitul Vladimir a mulțumit Preafericitului Patriarh Kiril și organizatorilor pentru implicarea Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove în acest proiect, exprimându-și speranța că și la Congresele ulterioare Bisericii Ortodoxe din Moldova i se va oferi  posibilitatea să aibă o prezență puternică și utilă.