Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

vineri, 3 iulie, 2015

Răspunsul Sinodului Episcopilor Ortodocşi Canonici, la decizia SUA privind căsătoria

Ieri, Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii a lansat un mesaj puternic, prin care a mărturisit dezacordul cu decizia Curţii Supreme a SUA, din 26 iunie, Obergefell v. Hodges, prin care Curtea a inventat dreptul constituțional a doi membri de același sex de a se căsători, și a impus tuturor statelor responsabilitatea de a oficializa și a recunoaşte acest tip de „căsătorii”.

Curtea Supremă de Justiție, cu cea mai redusă majoritate posibilă [5 voturi la 4], şi-a depășit competența sa de esență, re-definind căsătoria în sine. Ea a încercat să lămurească o problemă socială și morală, printr-o hotărâre legislativă. Este imoral și nedrept ca guvernul nostru să stabilească prin lege un „drept”, pentru doi membri de același sex, de a se căsători. O astfel de legislație dăunează societății și mai ales îi amenință pe copii, care, atunci când este posibil, merită să se bucure de îngrijirea iubitoare a unui tată și a unei mame.

Ca episcopi ortodocși, chemaţi de Mântuitorul nostru Iisus Hristos să păstorească turma Sa, vom continua să susținem și să proclamăm învățătura Domnului nostru, conform căreia căsătoria, de la începuturile sale, reprezintă unirea tainică şi sfântă, de toată viaţa, dintre un bărbat și o femeie.

Facem apel la toți creștinii ortodocși din țara noastră, să rămână fermi în credința lor ortodoxă și să reînnoiască respectul lor profund și angajamentul în căsătorie, conform învăţăturii Bisericii.
De asemenea, facem apel la liderii națiunii noastre, să respecte legea Dumnezeului Atotputernic și să susțină credințele adânc înrădăcinate în inimile milioanelor de americani.