Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:59, marți, 14 mai, 2013

Rămăşiţele pământeşti ale Reginei Alexandra au ajuns şi ele în Belgrad

Rămaşiţele pământeşti ale Reginei Alexandra, soția ultimului monarh al Iugoslaviei, Petru al II-lea Karadjordjevic, au sosit din Grecia în Belgrad săptămâna trecută.

Sicriul, însoțit de membrii familiei regale, a fost întâmpinat pe Aeroportul din Belgrad, de consilierul special al Președintelui sârb, Oliver Antić, de ambasadorul grec în Serbia, Demostene Stoidis, și de Episcopul ortodox sârb Atanasije Rakita.

Rămăşiţele au fost duse în Capela Regală Sfântul Andrei Întaiul Chemat, din Belgrad, unde rămășițele lui Petar II și ale mamei sale, Regina Maria, au sosit şi ele recent.

Regina Alexandra a fost fiica regelui Alexandru al elenilor şi al Prinţesei Aspasia a Greciei și Danemarcei. Ea s-a născut în Atena, în data de 25 martie 1921, și a murit în Marea Britanie, pe 30 ianuarie 1993. Regina a fost îngropată în prealabil în cimitirul Palatului Regal din apropierea Atenei.

Regina Alexandra s-a căsătorit cu ultimul monarh iugoslav, în Marea Britanie, în 1944. Ea a fost mama Prințului Alexandru Karadjordjevic.

Regele Petru al II-lea, mama lui, Regina Maria, și soția sa, regina Alexandra, vor fi înmormântaţi în Mausoleul Regal Biserica Sf. Gheorghe, pe Dealul Oplenac din Topola, în data de 26 mai.

Peste 2.500 de persoane din întreaga lume, inclusiv reprezentanți ai familiilor regale din Marea Britanie, Grecia, Spania și familiile imperiale japoneze şi-au anunțat venirea pentru participarea la înmormântare.

Capela Regală din Complexul Regal din Belgrad va fi deschisă pentru vizitare în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 10 – 14, până pe 26 mai.

www.lacasuriortodoxe.ro