Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

luni, 10 septembrie, 2012

Pussy Riot neagă orice activism anti-ortodox

Formaţia de punk Pussy Riot a negat orice implicare în actele de blasfemie de pe teritoriul Rusiei şi Ucrainei, în care mai multe Cruci au fost tăiate de vandali activişti sau protestatari, relatează portalul de media al New York Times.

Ele au scos un nou videoclip în care mulţumesc suporterilor lor şi ard o imagine uriaşă a lui Vladimir Putin. Cele trei memebre ale formaţiei care au fost condamnate la 2 ani de închisoare pentru dansul lor obscen din Catedrala Hristos Mântuitorul au spus că nu sunt împotriva credinţei ortodoxe, că nu au fost de acord cu arderea Crucilor în Rusia şi că lupta lor este pentru libertate.

La sfârşitul videoclipului, ele spun: „Lupta pentru libertate este o bătălie nesfârşită mai mare decât viaţa”. Cele trei fete au respins total afirmaţia preotului Dimitri Smirnov, că gestul lor a fost un semnal pentru atacarea Bisericii Ortodoxe. Ele l-au acuzat pe preot că a început o campanie internaţională în care le înfăţişează activiste anti-religioase, ceea ce nu este cazul. Ele s-au delimitat de gesturile de vandalism din Rusia, şi au spus că lupta lor este una politică.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

www.thelede.blogs.nytimes.com