Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

sâmbătă, 5 septembrie, 2015

PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a săvîrșit Sfînta Liturghie în satul natal

27

La data de 5 septembrie, în ziua odovaniei Praznicului Adormirii Maicii Domnului, PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei cu binecuvîntarea ÎPS VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a săvîrșit Sfînta Liturghie în biserica „Sfînta Treime” din satul natal Prajila, raionul Florești, la care au participat Protoiereul Nicolae CRAVEȚ, secretarul Vicariatului de Soroca, Protoiereul Ilie MUNTEANU, protopop de Florești, precum și alți preoți ai circumscripției, dar și enoriași veniți la sărbătoare.

În timpul slujbei, din încredințarea Mitropolitului, PS IOAN a acordat distincții bisericești unor slujitori: Prot. Igor ROBU, parohul bisericii – ordinul „Meritul bisericesc” gr.II, Prot. Ioan LISNIC, duhovnicul protopopiatului, Prot. Ioan ZÎMBREANU și Prot. Constantin ROBU – dreptul de a sluji Sfînta Liturghie cu ușile împărătești deschise pînă la rugăciunea Tatăl nostru.

După slujbă a fost sfințită biblioteca parohială. Din partea Direcției mitropolitane, Episcopul Vicar a oferit pentru bibliotecă un lot de carte religioasă, iar tuturor creștinilor prezenți, cărți de rugăciuni și iconițe.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/