Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

14:33, sâmbătă, 28 noiembrie, 2015

PS Ioan Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a săvârșit slujba Prohodului Schiarhimandritului Haralampie

5

În ziua pomenirii Cuviosului Paisie Velicicovski, Preasfințitul Ioan Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, la mănăstirea „Sf. Prooroc Ilie” din s. Nicoreni, r. Drochia, a săvârșit slujba Prohodului Schiarhimandritului Haralampie (Bostaniuc), care timp de șaptesprezece ani s-a nevoit în acest așezământ.

La această slujbă au participat arhimandritul Rafael (Bodiu) împreună cu obștea monahală, protopopii circumscripțiilor Drochia, Soroca, Ialoveni și Rîșcani, clerici și mireni din raioanele de nord ale Republicii, cărora părintele Haralampie le-a fost părinte și povățuitor duhovnicesc.

Adresându-se celor veniți la petrecerea părintelui, PS Ioan a transmis mesajul Mitropolitului Vladimir, în care a amintit despre viața și încercările acestui vrednic slujitor al altarului, care și-a onorat misiunea pastorală cu fidelitate, ajungînd la patriarhala vîrstă de nouăzeci de ani, între care unsprezece i-a petrecut în închisorile Siberiei.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Sursa: www.ioanmosnegutu.info