Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

luni, 14 septembrie, 2015

PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a participat la slujba praznicală în orașul Vinița, Ucraina

15

La data de 14 septembrie, ziua prăznuirii Sfîntului Simeon Stîlpnicul, a Tuturor Sfinților care au proslăvit pămîntul Viniței, dar și a marcării noului an bisericesc, cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a participat la slujba praznicală oficiată în Catedrala mitropolitană „Schimbarea la Față a Domnului” din orașul Vinița, Ucraina, de către Preafericitul ONUFRIE, Mitropolitul Kievului și al întregii Ucraine, căruia i-au coliturghisit arhierei din Ucraina, Moldova, Bielarusi și Polonia, la fel și preoți din diferite regiuni.

Din partea Mitropoliei Moldovei au mai participat Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni și Preasfințitul NICODIM, Episcop de Edineț și Briceni.

Cu prilejul serbării Sfîntului ocrotitor, PS Episcop IOAN a transmis Înaltpreasfințitului SIMEON, Mitropolit de Vinița și Bar, mesajul de felicitare a Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, dar și distincția ordinul „Cuv. Paisie Velicicovski”, gr.II.

Creștinii prezenți la această sărbătoare au înălțat rugăciuni pentru pace și liniște în lumea întreagă, mulțumind lui Dumnezeu și Sfinților Săi pentru toate.