Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:30, miercuri, 26 martie, 2014

Protopopiatul I Chişinău alături de familiile nevoiaşe şi în dificultate

IMG_0451

În urma acordului de colaborare între Protopopiatul I Chişinău şi Direcţia pentru protecţia drepturilor copilului din sectorul Centru al capitalei, s-a convenit organizarea unor acţiuni de caritate pentru familiile socialmente vulnerabile din circumscripţie.

„Postul cel Mare presupune nu doar înfrânare, ci şi rugăciune îmbinată cu fapte bune. Din această pornire firească am decis să organizăm un şir de activităţi în cadrul Protopopiatului din centrul capitalei. Acţiunile au demarat de praznicul Sf. 40 de Mucenici, fiind invitate la biserica USM circa 50 de familii nevoiaşe, cărora li s-a acordat un modest ajutor şi au fost binecuvântate de către slujitorii Bisericii.

Totodată, fiind înrădăcinată practica de a se servi peste măsură vin şi alte băuturi spirtoase tocmai în această zi, câţiva preoţi au mers în unele familii din sector ce sunt dependente de alcool şi unde restul membrilor familiei trăiesc o adevărată dramă. Astfel, slujitorii noştri au încercat să vină cu o încurajare şi cu îndemn de a se reveni la o viaţă sănătoasă.

De asemenea, s-a convenit ca până la Înviere să fie organizate vizite la copiii ţintuiţi la pat, precum şi organizarea unor pelerinaje la mănăstirile noastre pentru mai bine de 100 de copii” – ne-a mărturisit părintele protopop Vadim Cheibaş.

Este de menţionat faptul că în acest post, cu binecuvântarea părintelui protopop, s-a mers la zeci de bolnavi, fiind spovediţi şi împărtăşiţi, iar unii au primit şi Taina Sf. Maslu.

Sursa: http://protopopiatchisinau.md/