Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

16:21, vineri, 27 aprilie, 2012

Prot. Mitr. Emanuil Brihuneţ – la un frumos popas aniversar – 50 de ani din ziua naşterii

Prot. Mitr. Emanuil Brihuneţ, preşedintele Departamentului mitropolitan Construcţii, Restaurări şi Picturi, a fost invitat la sediul mitropolitan. În această zi părintele a ajuns la un frumos popas aniversar – 50 de ani din ziua naşterii.

Ierarhul i-a adresat părintelui jubiliar sincere felicitări şi mulţumiri pentru truda depusă pe parcursul ultimelor două decenii în ogorul Domnului, apreciind contribuţia sfinţiei sale în promovarea şi revigorarea arhitecturii şi patrimoniului bisericeşti. Drept apreciere pentru truda depusă părintele Emanuil a fost decorat cu Ordinul „Cuv. Paisie Velicikovski”, gr. II. În mesajul de felicitare ÎPS Vladimir a menţionat următoarele:

„Dragă părinte,

Două decenii ne sunteţi alături în diverse ascultări. Fiind un iscusit om de artă, ne ajutaţi întru revigorarea patrimoniului nostru bisericesc. S-a stabilit o frumoasă conlucrare cu Ministerul Culturii şi instituţiile afiliate. Aţi recuperat numeroase obiecte sacre pierdute şi împrăştiate în perioada sovietică, iar visul dumneavoastră de a înfiinţa un muzeu bisericesc este o necesitate pentru acest spaţiu pravoslavnic…

Să aveţi parte de alese bucurii duhovniceşti alături de cei dragi şi păstoriţi”.