Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:13, luni, 31 august, 2015

Primul om eutanasiat legal în Columbia, pe fondul unei confuzii totale

În Columbia s-a făcut prima eutanasie legală ca urmare a unui mandat guvernamental care a declanșat confuzie în țară. În timp ce eutanasia a fost legalizată în 1997, niciodată nu s-a trecut dincolo de stabilirea unor linii directoare.

În luna iunie a.c., Curtea Constituțională a decis că Ministerul Sănătății trebuie să spună medicilor că trebuie să eutanasieze pacienții care cer acest lucru și îndeplinesc criteriile. Cu toate acestea, confuzia a constat în faptul că „nimeni nu știe cum să obțină consimțământul sau când acesta ar fi greșit etc”.

Cazul unui om care suferea de o formă rară de cancer facial a pus politica la încercare, când a solicitat eutanasia și a fost programat pentru injecția letală, dar a fost refuzat în ultimul moment deoarece forma sa de cancer nu era terminală. Ministerul Sănătății a intervenit și eutanasia a fost efectuată.

Acestei decizii i s-au opus foarte ferm grupurile de medici și de bioeticieni. „Ca medici, existăm pentru a apăra valoarea vieții și să redăm pacienților noștri sănătatea”, a declarat dr. Jorge Merchán Price, membru al mișcării Médicos Azules împotriva suicidului asistat medical. „Curtea Constituțională este complet ignorantă cu privire la vocația medicului și, printr-un reducționism fără precedent, presupune că medicul este un „lucrător tehnic” în slujba legii și nu a vieții”, a spus Merchán.

www.ortodox.md