Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

joi, 20 septembrie, 2012

Preşedintele FIFA în vizită la Palatul Mitropolitan

În după-amiaza zilei, domnul Joseph Blatter, Preşedintele FIFA, însoţit de către domnul Pavel Ciobanu, Preşedintele Federaţiei Moldovei de Fotbal, au vizitat Palatul Mitropolitan, unde au avut o întrevedere cu Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir.

Întâmpinând oaspetele de vază, Înalt Prea Sfinţia Sa a menţionat că pentru el personal cât şi pentru toţi pasionaţii de fotbal din ţara noastră această vizită este una extrem de importantă, mai ales că între Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove şi FMF există o îndelungată şi fructuoasă colaborare, datorită disponibilităţii şi iniţiativelor domnului Ciobanu.

La rândul său, domnul Blatter a mulţumit Înalt Prea Sfinţiei Sale, precum şi colaboratorilor Direcţiei Mitropolitane pentru primirea cordială. În context, oaspetele s-a arătat impresionat de relaţiile şi colaborarea Federaţiei Moldovei de Fotbal cu mai multe instituţii în domeniul social, inclusiv cu Mitropolia Moldovei, fapt care contribuie la promovarea valorilor socio-umane pe scară largă.

Ulterior, Preşedintele FIFA a ţinut să-l felicite pe Întâistătător cu ocazia recentului jubileu de 60 de ani, dăruindu-i o medalie omagială, dedicată aniversării Înalt Prea Sfinţiei Sale.

Mitropolitul a mulţumit domnului Joseph Blatter pentru cadoul deosebit, exprimându-şi speranţa că vizita în ţara noastră îi va lăsa numai amintiri plăcute, iar o ulterioară întâlnire va avea loc în viitorul cel mai apropiat.

La final, Vlădica Vladimir a dăruit înaltului oaspete o copie a icoanei făcătoare de minuni cu chipul Maicii Domnului de la Hârbovăţ.