Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

8:21, luni, 21 mai, 2012

Preşedintele Curţii de Conturi a Federaţiei Ruse şi noul Ambasador al Statului Rus în vizită la Palatul Mitropolitan

Mitropolitul Vladimir s-a întâlnit la Palatul Mitropolitan cu domnul Serghei Stepaşin, preşedinte al Curţii de Conturi a Federaţiei Ruse şi noul ambasador rus în Republica Moldova, Execelenţa Sa, domnul Farid Muhametşin. La întrunire au fost prezenți dl Serafim Urechean, președintele Curții de Conturi a RM și alți oficiali. 

În cadrul întrevederii, Întâistătătorul a făcut o scurtă prezentare a istoriei Bisericii Ortodoxe din Moldova şi a vorbit despre noile proiecte ale Mitropoliei în domeniul social, cultural şi spiritual.

Totodată, Înalt Prea Sfinţia Sa a subliniat prietenia care leagă de secole cele două popoare şi strânsa legătură chiar în cele mai vitrege perioade ale istoriei, menținându-se o legătură în baza valorilor creștine.

La rândul lor, domnii Stepaşin şi Muhametşin au mulţumit Mitropolitului Vladimir pentru primirea cordială şi pentru grija care o poartă Mitropolia Moldovei pentru diaspora rusă, dar și pentru creștinii dreptmăritori din ţară.

Invitaţii au mai menţionat că proverbiala ospitalitate şi bunăvoinţă moldovenească este un factor decisiv în ceea ce priveşte dezvoltarea relaţiilor de prietenie moldo-ruse, precum şi asigurarea unei convieţuiri prolifice spre binele social, economic, dar mai ales spiritual.