Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:23, duminică, 10 mai, 2015

Preoții capelani au participat la ceremonia de depunere a jurământului de credință Patriei a 34 de cursanți ai Centrului Instructiv a Departamentului Instituţiilor Penitenciare

Recent, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, preoții capelani Gheorghe Gavrilița, Teodor Spătaru și Ioan Tudoreanu au participat la ceremonia în cadrul căreia un grup de cursanţi ai Centrului Instructiv a Departamentului Instituţiilor Penitenciare, după cele 3 luni de instruire, au depus jurămîntul privind satisfacerea serviciului cu devotament, dăruire de sine, întru respectarea drepturilor şi demnităţii umane.

Ceremonia semnifică absolvirea cursurilor de pregătire iniţială a primei promoții de subofițeri, nou încadrați în cadrul subdiviziunilor DIP din acest an.

Subofițerii au urmat cursurile în perioada 2 februarie – 8 mai 2015,  luînd parte la lecţiile teoretice desfășurate în cadrul Centrului Instructiv şi la stagiile de practică, fiind repartizaţi, pe o perioadă de două săptămîni, în diferite instituţii penitenciare.

La ceremonialul de depunere a jurămîntului a fost prezentă şefa Direcţiei resurse umane din cadrul DIP, doamna Larisa Frija, care a înmînat absolvenților, vădit emoționați, diplome și certificate de absolvire a cursului de instruire.

 La rîndul lor, doi cursanți au venit cu mesaje de mulțumire adresate întregului corp profesoral pentru răbdare, încurajare și munca imensă depusă de aceștia.

 La finele evenimentului, slujitorii Bisericii Ortodoxe din Moldova au rostit o rugăciune de binecuvîntare, stropindu-i cu apă sfințită pe cei prezenți, felicitându-i  șicu prilejul Sărbătorilor Pascale.