Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:07, luni, 1 septembrie, 2014

Portalul protopopiatelor și bisericilor din mun. Chișinău

Screenshot - 09072013 - 11:44:42 AM

Slujitorii din cuprinsul protopopiatului Chișinău (sectoarele I-IV) se implică prin prezența lor tot mai activ în spațiul mediatic online din Republica Moldova.

Astfel, pentru a reflecta activitatea parohiilor din cuprinsul municipiului Chișinău funcționează portalului informaționl și misionar a protopopiatelor și bisericilor din mun. Chișinău – http://protopopiatchisinau.md/

Administratorii portalului, protoiereul Octavian Moșin și preotul Mihail Bortă, pe parcursul ultimilor 2 ani au mers la mai bine de 30 de parohii adunând informația necesară.

Prin aceast portal se intenționează prezentarea vieții și activității parohiilor din municipiul Chișinău. Aici vor apărea date privind istoricul, ctitorii, slujitorii, sfințeniile sfintelor lăcașe. Totodată vor fi incluse date privind orarul slujbelor și evenimentelor din cadrul parohiilor.

Decizia de a purcede la elaborarea unui portal a protopopiatelor și bisericilor a fost luată în unanimitate de către protopopii sectoarelor I-IV: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Prot. mitr. Pavel Borșevschi, Prot. mitr. Zosima Toia, Prot. mitr. Gheorghe Zagnat.

În acest sens preoții parohi a căror informații încă nu a fost publicată pe site, sunt rugați să manifeste deschidere și susținere în realizarea acestui proiect.

Persoane de contact:

Prot. Octavian Moşin, tel. 0-60-28-65-86

Preot Mihail Bortă, tel. 0-68-55-99-04