Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

vineri, 1 martie, 2013

Planificarea acţiunilor comune pentru anul 2013 între Mitropolie şi Ministerul Apărării

IMG_4101

La Palatul Mitropolitan a fost primit ministrul Apărării dl Vitalie Marinuţa, fiind însoţit de preoţii militari Corneliu Dobrogeanu şi Gheorghe Gavriliţa.

S-au făcut bilanţurile activităţilor comune, desfăşurate mai bine de 15 ani, constattându-se că sistenţa religioasă în armată contribuie la educaţia patriotică, civică şi etică atât a militarilor în termen, căt şi a ofiţerilor.

De asemenea, a avut loc semnarea planului de colaborare pentru anul 2013 între Armata Naţională şi Mitropolia Chişinăului şi a întregii Moldove.

Ministrul Apărării a menţionat că aflarea preoţilor în mijlocul oştirii este benefică, pentru că le asigură militarilor posibilitatea de a se perfecţiona, printr-o cunoaştere mai bună a învăţăturii şi moralei creştine.

La rândul său, Înalt Preasfinţitul Vladimir s-a arătat mulţumit de colaborarea existentă între Ministerul Apărării şi Biserică.

„În 16 ani de prezenţă a preoţilor în unităţile Armatei Naţionale, militarii au demonstrat că nu le sunt străine valorile spirituale ale neamului nostru, promovate în rândul tinerei generaţii”, a Mitropolitul Vladimir.

Planul de acţiuni prevede o serie de activităţi comune desfăşurate de către cele două instituţii, cum ar fi dotarea cu literatură religioasă a bibliotecilor unităţilor militare, elaborarea recomandărilor instructiv-metodice privind asistenţa religioasă, desfăşurarea şedinţelor, seminarelor, convorbirilor duhovniceşti cu militarii din grupurile de risc, binecuvântarea militarilor detaşaţi în misiuni de menţinere a păcii şi aplicaţii multinaţionale etc.

În cadrul ceremoniei, prin ordinul Mitropolitului, Vitalie Marinuţa a fost decorat cu Ordinul „Meritul bisericesc”, gradul I, pentru promovarea valorilor spirituale creştin-ortodoxe în rândul tinerei generaţii.

Preoţii militari Corneliu Dobrogeanu şi Gheorghe Gavriliţa s-au învrednicit de Ordinul „Meritul bisericesc”, gradul III.

http://www.army.md